Museum Kruithuis passende locatie voor boekpresentatie Michaël Ophovius

29 mei 2024

Op 28 mei vond in Museum Kruithuis deze boekpresentatie plaats. Jeroen Lijdsman en Jan van Boxtel gaven een lezing over bisschop Ophovius. Zij zorgden er voor dat de vertaling van het dagboek beschikbaar is.

jeroen lijdsman aan het woord over de bisschop

Ongeveer dertig gasten woonden deze eerste Kruithuis-lezing bij. Ophovius schrijft in zijn dagboek over de dilemma’s binnen de muren van de belegerde stad:

• Is er nu wel of niet voldoende kruit ter verdediging van de stad?
  • Moeten we doorvechten tot de dood of toch capituleren voor de veiligheid van de bewoners?
  • En wie gaat de moeilijke boodschap van capituleren vertellen tegen de landvoogdes Isabelle in Brussel?
Ophovius

Het werd een leuke, interactieve bijeenkomst. In de intieme sfeer van de Van Grobbendonckzaal, direct onder de imposante spanten van het eeuwenoude Kruithuis. Daarna nog een gezellige napraten in Grand Café 1629.

Presenteren en vergaderen

Voor de presentatie van dit nieuwe boek is Museum Kruithuis de best passende locatie omdat Bisschop Ophovius een belangrijke rol speelde bij het Beleg van 1629.

Maar wil jij ook in een inspirerende omgeving een presentatie geven of een vergadering beleggen. Museum Kruithuis heeft het allemaal; een prachtig vesting- en watermuseum, geschikte ruimtes en een Grand Café waar alle cateringmogelijkheden bespreekbaar zijn.

Kijk eens bij Vergaderen in een museum voor de verschillende mogelijkheden en tarieven. We kunnen de dag of avond ook voor je regelen. Neem dan contact op met Hanneke Majoor via telefoonnummer 073 – 612 40 06. Of stuur een e-mail met jouw vraag en wensen naar reserveringen@museumkruithuis.nl