Combineer het varen met een museumbezoek

2 april 2024

De Museum Kruithuis Vaarroute, georganiseerd door Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch, biedt een unieke ervaring waarbij bezoekers kunnen genieten van een vaartocht op de Dommel, gevolgd door een bezoek aan het Museum Kruithuis.

Tijdens de 45 minuten durende vaartocht, geleid door een ervaren schippergids, worden verhalen verteld over het handelsverleden en de vestingwerken van de stad. Langs de route komen bezienswaardigheden zoals de vistrap op het Vughtereiland voorbij. De vaartocht biedt een blik op de rijke handelsgeschiedenis van ‘s-Hertogenbosch, terwijl men langs vestingwerken, stadsmuren en bolwerken vaart.

Het arrangement is inclusief een bezoek aan het Museum Kruithuis, waar bezoekers een reis terug in de tijd maken en worden ondergedompeld in de verhalen uit de Tachtigjarige Oorlog. Optioneel zijn arrangementen met koffie/thee en kruitkoek of een lunch in Grand Café 1629, waarmee het museumbezoek compleet wordt gemaakt. Prijzen variëren tussen € 38,50 en € 43,50 per persoon, inclusief vaartocht en museumbezoek.