Wandelspecial naar Museum Kruithuis

Museum Kruithuis wandelroute € 35,50 p.p.

11.00u Wandeling vanaf de markt voor Huis van Bosch
12.15u Lunch Kruithuis
13.00u Museumbezoek

Reserveer vanaf 16 april

Ontdek de geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch het Museum Kruithuis Wandelarrangement inclusief Kruithuis-lunch en museumbezoek. Klik hieronder voor meer informatie over de Wandelspecial.

Vanaf 16 april is het tijd om je te laten onderdompelen in de rijke geschiedenis van ‘s-Hertogenbosch met een unieke wandeling naar Museum Kruithuis voor een bezoek aan de tentoonstelling. Start je dag met een schilderachtige wandeling door het historische centrum van de stad, waar elke steen een verhaal vertelt. Hier, te midden van prachtige architectuur en levendige straatjes, wordt de geschiedenis tot leven gewekt.

Museum Kruithuis

De gids van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch neemt je mee op een reis door de tijd, waarbij je al wandelend wordt ondergedompeld in de intrigerende gebeurtenissen van het Beleg van 1629. Terwijl je richting het gerestaureerde Kruithuis loopt, krijg je een voorproefje van het verhaal dat zich ontvouwt in het museum. Het Kruithuis, het enige overgebleven kruitmagazijn uit de Tachtigjarige Oorlog in Nederland, staat symbool voor de strijd en veerkracht van ‘s-Hertogenbosch. Hier wordt de hoofdrol die het water speelde in en rondom de vestingstad duidelijk, en de geschiedenis letterlijk aan je voeten ligt

Herman Moerkerkpark

Tijdens de wandeling kom je langs het pas gerestaureerde Herman Moerkerkplein, een verborgen juweeltje in het hart van de stad. Hier ontdek je restanten van de eerste stadsommuring uit de 13e eeuw, met een prachtig herstelde waterpoort die de historie van de stad weer tot leven brengt. De groene omgeving, inmiddels een park, rondom de waterpoort en stadsmuur biedt een serene entree tot het Gasthuiskwartier, op steenworpafstand van de bruisende Markt.

Arrangement

Na een wandeling vol ontdekkingen staat er een heerlijke lunch voor je klaar in Grand Café 1629. Hier kun je even op adem komen en genieten van culinaire verwennerijen, voordat je je onderdompelt in een onvergetelijke beleving in de tentoonstelling van het museum. Kortom, het Museum Kruithuis wandelarrangement belooft een unieke combinatie te zijn van historie, cultuur en culinair genot. Laat je verrassen door de verborgen schatten van ‘s-Hertogenbosch en maak je klaar voor een dag vol avontuur en ontdekkingen.