Prijzen & openingstijden

Entree-museum-kruithuis

Prijzen

De entreekaarten geven toegang tot zowel de vaste tentoonstelling als de wisselexpositie. Alle tickets zijn via deze website of DagjeDenBosch.com verkrijgbaar, maar ook aan onze servicebalies.

Wil je zeker zijn van toegang tot Museum Kruithuis op de dag van je keuze? Dan kun je deze het best van tevoren online bestellen.

Op dit moment zijn we in afwachting van de museumregistratie (een half jaar na opening) en om museumkaarthouders tegemoet te komen bieden wij hen een korting op de officiële entreeprijs.

Ticketsoort

Volwassen€ 13,50
Kind (0 t/m 12 jaar)€ 0,00
Kind (13 t/m 18 jaar)€ 5,00
Museumkaart€ 10,00
ICOM pas (2024)€ 0,00
CJP of CKV (Geldige pas)€ 7,50
Student MBO/HBO/WO (collegekaart)€ 7,50

Combitickets & Arrangementen

Museum Kruithuis Vaarroute Combiticket € 23,50
Museum Kruithuis Vaarroute Arrangement 1 € 43,50
Museum Kruithuis Vaarroute Arrangement 2 € 38,50
Museum Kruithuis Wandel Arrangement € 35,50

Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur
Maandag gesloten

Feestdagen

Op deze feestdagen is het museum geopend van 10:00 tot 17:00 uur:

Kerstavond 24 december
Tweede Kerstdag 26 december
Oudejaarsdag 31 december
Pasen 31 maart en 1 april
Koningsdag 27 april
Bevrijdingsdag 5 mei
Hemelvaart 9 mei
Pinksteren 19 en 20 mei

Gesloten

Het museum is gesloten op de volgende dagen:

Eerste Kerstdag 25 december
Nieuwjaarsdag 1 januari

Tickets voor groepen

Museum bezoeken met twaalf personen of meer?
Neem dan contact op met de afdeling reserveringen. Samen maken we jouw bezoek op maat mogelijk. Mail jouw aanvraag met aanvullende wensen naar reserveringen@museumkruithuis.nl of bel naar 073 – 6124006 (bereikbaar tijdens openingstijden museum 10:00 – 17:00 uur).

Tickets voor scholieren

Museum bezoeken met scholieren uit het basis – of voortgezet onderwijs? Dat kan natuurlijk. Neem dan contact op via onderwijs@museumkruithuis.nl om jouw bezoek te organiseren. 

Tickets voor bedrijven

Een bedrijfsarrangement, vergadering of presentatie? Kijk hier voor de tarieven van de zaalhuur en cateringmogelijkheden. Voor reserveringen neem contact op met Hanneke Majoor op reserveringen@museumkruithuis.nl of bel naar 073 – 6124006 (bereikbaar tijdens openingstijden museum 10:00 – 17:00 uur). 

Museum voor iedereen

Museum Kruithuis is toegankelijk voor iedereen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen ons museum kan komen bezoeken. In het museum is een lift aanwezig.

Een bezoek aan het museum in combinatie met de vaartocht is alleen geschikt voor mensen die in staat zijn zelfstandig in de boot te stappen en bij aankomst aan de steiger van Museum Kruithuis een trap te betreden.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik tickets reserveren?

Tickets zijn online te reserveren via de bovenstaande ticketmodule. Je kunt jouw tickets ook op de dag zelf bij de entreebalie kopen. Al onze tickets zijn inclusief transactiekosten en BTW. 

Museum Kruithuis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Houd voor een complete beleving tijdens het museumbezoek rekening met een duur van ongeveer een uur. Tijdens de openingstijden kun je altijd binnenlopen en kijken of er tickets beschikbaar zijn. Wil je zeker zijn van tickets op een bepaalde dag, reserveer ze dan van tevoren via deze website.

Op dit moment is Museum Kruithuis in het proces van de museumregistratie. Na opening hopen we snel groen licht te krijgen en daarmee de museumkaart te kunnen hanteren bij de ticketverkoop. Tot die tijd krijg je op vertoon van jouw museumkaart € 3,50 korting en kost een ticket slechts € 10,00 per persoon met museumkaart.

Dichtbij Museum Kruithuis vind je parkeergarage Arena. Ook in de buurt aan de Van den Weeghensingel is het betaald parkeren. We hebben in ’s-Hertogenbosch drie transferia waar je kunt parkeren voor een vast bedrag en met je parkeerticket tot vier personen gratis met de bus naar het centrum reizen. Het centrum heeft acht parkeergarages. Voor meer informatie kijk op www.s-hertogenbosch.nl/parkeren.

Je kunt je tickets omboeken via het Reserveringsbureau 0900 – 20 20 178.  Per ticket brengen we € 1,00 transactiekosten in rekening.

Het Museum Kruithuis aan de Citadellaan 7 is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt op een kwartier lopen van het centraal station en er zijn bushaltes aan de Zuid-Willemsvaart en Orthenseweg.

Via www.ov9292.nl kun je de reis plannen.